Pages

Tuesday, February 08, 2011

bahagia

sumaiyyah, ini ceritanya. :)

Perkara 1: Mencari sang sesuai
Mom berkenan yang lain. aku berkenan yang lain. almost every kedai kami pergi sebab hari tu je harga dia paling murah. RM130 1 gram. sekarang dah RM151 (for yesterday). @_@ tapi bila masuk kedai last, even niat asal nak yang simple, since mom n dad pun cakap yang tu okay, aku pun ohhhhkeyy~ :)

bahagia bersama yang aku cari.

Perkara 2: Mencari sang cantik
Tak banyak choice untuk promosi. yang bukan promosi ada, tapi over bajet. so aku pilih yang sesuai. mom had her says in this and i accepted well. memang yang mom bagitau tu betul.creamy peach, peachy pink, white peach or plainly peach. so i choose the one yang nampak simple, but Alhamdulillah. Qanaah bil Qalil, itu penting. :)  so the deal was done. ^_^

bahagia bersama yang aku cari.

Perkara 3: Mencari sang indah
Ke Jakel shah alam. niat mencari langsir, terlanjur ke tingkat 3. ada apa? silalah cari. :) mencuci mata. kain langsir siap dipilih, semua ke tingkat 3. memang sangat cantik sampai aku nganga dan hampir melompat. menyesal pun ada sebab dah siap beli. sini lagi banyak pilihan. but as soon as i saw the price tag. Alhamdulillah, ada hikmah. i wouldn't be able to afford them all. ada yang berkenan, tapi di luarrrr jangkauan. so hasrat dimatikan. mom 'tersesat' ke bahagian lain bersama staf nya. oh no~ dad pun sama. nampak macam sesuatu. offer? memang lah bagus. tapi entahlah sampai bila. dad said it was nice-colours and all. mom also said the same. "if it's not today, it would be the other day, still with the same thing." said she. so i called him, he said, 'ikutlah' as usual. and the rest is history.

once again, bahagia bersama yang aku cari.

Perkara 4: Mencari sang simple
carrefour subang. misi? mencari penyempurna badan. mine? satu kedai pusing 5-6 kali baru jumpa. itu pun after mom jumpa hers dulu and then only the color is decided. so i chose the one hampir dengan itu. selesai mine and mom's. angah said: dah jumpa mom's, should be looking for dad's. mengenangkan dompet memang la nak nangis, but sekali lagi aku ingatkan diri, bahagia bersama yang aku cari. off we went for dad's and found it. Alhamdulillah.

Bahagia bersama. :)

Hampir sempurna.

5 ::sok sek:::

manueng said...

soping utk majlis ke ni?hehe;)

diyanordin said...

bila mahu bertunang daaa?

fairuzniza said...

faiz:
tettttt~ ;p

kak nadia:
soon, kak..soon..hahaha~

manueng said...

jawapan salah?huhu~ =p

fairuzniza said...

faiz:
tetttttttt~ lagi. ;p

 

Template by Best Web Hosting