Pages

Wednesday, May 18, 2011

W Progress Part 4

Alhamdulillah, baju untuk majlis dah siap booked. Before this, mak booked kat seksyen 7 shah alam. tapi bila pk2 balik, baju tu macam terlalu menampakkan body mak yang tak berapa nak cantik ni. so mak ajak My MoM temankan pergi tengok baju kat Klang. jatuh cinta pandang pertama, n terus book.

duit booking yang pertama? haruslah hangus. ;p

tapi total sewa baju+veil untuk bertandang+bantal akad nikah kat klang compared to total sewa baju+bantal nikah kat shah alam + duit booking yang burnt, lagi kurang dari jumpah sewa baju kat shah alam! wohooo~ maunye mak tak excited nokkk~ ;p


baju akad nikah+bertandang dah selamat di tangan tailor (bukan tailor swift ye). InsyaAllah, by the end of this month dapatla baju2 tu sume. baju si lelaki pun Alhamdulillah, dah selamat di tangan tailor nye di Sarawak sana.

barang sisa semua dah setel, tinggal lagi nak beli sweets untuk isi dalam bag. yang tu kena tunggu few weeks before kenduri la. takut kang cair. ;p

sekarang?

tengah tunggu balik kelatam bulan 6 nih untuk setelkan benda2 ni:

1) sewa kanopi
2) booking lauk mentah
3) cari team memasak
4) kad kawen-mak nak yang katun. maklumla, cikgu darjah 1 kan? ;p
5) beli baki barang hantaran yang tinggal
6) paling penting- setelkan borang nikah! ;p

and buat masa ni, dengan besungguh-sungguh siapkan tudung akad nikah. beli yang siap je, takdela macam orang lain yang siap tempah2 khas bagai. mak beli siap kat hajra, pastuh tambah manik je. ;p

teaser:
gewdix tak? orang lain sibuk wat teaser, mak pun nak join sama. auww~

till then, jumpa lagi nokk~ ;p

4 ::sok sek:::

SumaiyyahAbidah said...

Wow weee....kira bila kenurinye mak? Kena beli kamera ni, snang nak snap2..haha

fairuzniza said...

sumaiyyah:
hehe.excited nye nok. ;p
insyaAllah dis coming..er..nanti la announce. hahahah~

tapi dah leh beli kamera dah. ;p kan nak gi kissm n sebagainya dah tu. cepat beli kamera! ;p

SumaiyyahAbidah said...

Hehe, sbnaqnya lama sgt dah nak beli kamera tp duit tak penah dan t'kmpul. Kot mana pun kenuri kt klate kan? klu jauh2 nnt xle pi la...

kissm 3 hari ja. seb baik :)

fairuzniza said...

sumaiyyah:
ha'ah la dik. kat kelatam. insyaAllah ada wat kat kl klu ada bajet lebih. :)

ala, nak tunggu duit terkumpul memang payah la. ;p asek bekumpul kat tempat lain je sudahnye. bank JJ la, bank Parkson la, bank DAISO la. lol

 

Template by Best Web Hosting